Waarom ART & REGARD? 

                              

Onze dagbesteding is bedoeld voor mensen met een beginnende vorm van dementie, die maatschappelijk en cultureel geïnteresseerd zijn, en op zoek zijn naar bezigheden met meer diepgang.


U brengt de dag op een plezierige manier door in een aangename (rookvrije) en huiselijke locatie, met een atelier aan huis en een gezellige stadstuin. Er zijn twee katten.

Deze dagbesteding maakt het voor u mogelijk om op een prettige manier zo lang mogelijk (samen) thuis te blijven wonen. Daarnaast  ontlast het uw familie/mantelzorger, waardoor deze wat tijd voor zichzelf krijgt. 

Uw wensen en doelen

U wilt uw sociale netwerk verbreden

U heeft behoefte aan professionele begeleiding

U bent breed georiënteerd en u heeft behoefte aan een stimulerende en activerende omgeving.

U houdt o.a. van kunst, schilderen, ( klassieke) muziek, naar het theater gaan, schrijven en kunst kijken in o.a. een museum. 

U wilt uitgedaagd en gestimuleerd worden.

Uw partner/kinderen hebben behoefte aan tijd en ruimte.

U voelt zich het meest thuis in een huiselijke en gezellige omgeving, waarbij u het gevoel heeft bij bekenden op visite te zijn. 

U wilt uw hobby's zoals o.a. schilderen, schrijven, aquarelleren blijven uitvoeren of weer oppakken.

U geniet van een goed gesprek in een ontspannen sfeer met gelijkgestemden.  

Reviews

de Jong- Steber


"Dat Saskia nu een dagbesteding gaat beginnen is voor mij geen verrassing. Ik ben meer dan 10 jaar een collega van haar geweest en zij is een van de meest gedreven en creatieve personen die ik ken als het gaat om het welzijn van mensen, in dit geval ouderen met een dementie. Zij kan als geen ander zich verplaatsen in de persoon door haar jarenlange ervaring met de doelgroep. Ze straalt rust en vertrouwen uit. Daarnaast is ze een vakvrouw, als kunstenares en zeker als welzijns- medewerker. 

Boerema

" Als familielid van een bewoner waarvoor Saskia heeft geschilderd m.b.t. Verhalen schilderen, ben ik gevraagd om een review te schrijven. En dat doe ik graag. Ik had gewild dat mijn vader nog gebruik had kunnen maken van haar dagbesteding. Ik denk namelijk dat hij het geweldig had gevonden. Hij hield van schilderen, van kunst in de breedste zin van het woord en ik weet zeker dat hij het heel erg naar de zin had gehad, als hij naar Art& Regard had kunnen gaan. Saskia biedt op maat gesneden activiteiten aan en luistert naar de wens van de persoon, Niets moet, alles mag. Ze weet de persoon te enthousiasmeren, te stimuleren en te activeren op een manier waarop diegene zich alleen maar gezien en gevalideerd voelt. Fijn dat de mogelijkheid er is voor anderen, en ik raad een bezoek zeker aan."